Öğrenciler okul atölyesinde atık malzemeleri değerlendirip fakir arkadaşlarına veriyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2007 21:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Korkuteli Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lise Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (MEM) Giyim Bölümü öğrencileri atık elbiselerden kırtasiye malzemesi yaparak değerlendiriyor.

11-G sınıfından 9 öğrenci ve bölüm öğretmenleri tarafından 'Giyimde atık malzeme olmaz' adlı bir proje kapsamında atık elbiseler değerlendirilerek hazırlanan kalem kutusu, bandaj, toka malzemeleri fakirlere verilecek. Grup proje hazırlama dersi öğretmeni Sezgin Şahin ve giyim bölümü öğretmeni Azime Aksarı nezaretinde yapılan çalışmalarda, 9 öğrenci bir kazaktan 20 tane kalem kutusu ve diğer atık malzemelerden de toka ve bandaj yapıyor. Üretilen malzemeleri proje ekibi öğrencileri diğer okullardaki fakir öğrenci arkadaşlarına hediye ediyor.

Öğretmen Sezgin Şahin, öğrencilerinin 'Giyimde atık malzeme olmaz' projesi ile atık malzemelerin çok iyi değerlendirildiğini ifade ederek, "Giyimde her kumaş değerlenir. İnsanlar evlerindeki yıpranmış kumaşlarını atmasın. Bunun en güzel örneğini 9 öğrencimiz gösterdi." dedi.

Bu projeyi gerçekleştiren öğrenciler Duygu Doğan, Pelin Esgün, Ayşe Özkan, Dudu Özge, Hasibe Şahin, Sevil Çoban, Nafia Demir, Necibe Öztürk ve Dudu Öztürk. Öğrencilerden Duygu Doğan, "Bu proje ile giyimde atık malzeme olmadığını ve her kumaşın değerlenebileceğini gösterdik. Üreticiliğimizi kullanarak başka projeler üretmeye devam edeceğiz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber